Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 8 september 2010

LS är en succé på många sätt

Att Levande Sittplats har blivit en stor succé kan nog alla Änglafans skriva under på, särskilt vi som har det stora nöjet att sitta/stå där. Många stämband har spräckts, många öl har druckits och många bortaklackar har lommat hemåt med tårar på kinden och utan hjärtat i brand. Sällan har man lyckats pricka in en målgrupp så tydligt vid skapandet av en ny produkt och killarna som är ansvariga för detta förtjänar mycket beröm. Så hur mycket drar då Levande Sittplats in per säsong till IFK Göteborg? Vi plockar fram kulramen och räknar lite...

Av totalt 614 platser på sektionerna N1 och N2 så har 585 platser sålts som årskort och 29 säljs som lösbiljetter varje match. De 585 årskorten á 3 300 kr inbringar 1,9 Mkr och de 29 lösbiljetterna á 260/365 kr inbringar sammanlagt 116 tkr vid maximal försäljning i alla matcher, dvs totalt en bruttointäkt på drygt 2 Mkr till Blåvitt. Jämför man mot 2009 års bokslut så motsvarar det ungefär 5% av föreningens samlade matchintäkter men med årets minskade publiksnitt i åtanke så kommer Levande Sittplats sannolikt att stå för en större andel än så under 2010.

Vid maximal försäljning av biljetter under säsongen så inbringar sektionen även drygt 30 tkr i s k serviceavgift. Jag hoppas verkligen att inte allt detta går åt för att avlöna inkompetenta norrmän utan att något även hamnar i Blåvitts kassakista.

På sektionen dricks det ju en hel del öl och säljs lite mat. Att baren bara har varit dimensionerad för 230 personer har naturligtvis gett en del kapacitetsproblem men med ytterligare en våning öppnad kan ännu fler hinna med lite dryck i pausen nu. Om jag fattat det hela rätt så drivs denna pub av Gamla Ullevis restaurangbolag så inga intäkter från detta når Blåvitt idag. Men om man uppskattar/gissar en genomsnittlig försäljning på sektionen till 75 kr per person och match så kan Levande Sittplats bar omsätta uppåt 700 tkr per år. Om någon har mer detaljerade siffror eller fakta härifrån är jag tacksam att få ta del av dem.

Med derbyt i antågande är det läge att avsluta detta inlägg med förra årets roligaste upplevelse på LS:

5 kommentarer:

 1. Vi ses på måndag

  N1

  SvaraRadera
 2. Förra året skrev någon helsingborgsblogg (Med Toll som källa, tror jag) att det hade sålts alkohol för ca 500 tkr, men tror inte hela säsongen hade gått då.

  /Lundquist

  SvaraRadera
 3. Hej alla på LS.
  Först och främst vill vi på Restaurangerna tacka för ert engagemang 2009-2010. En helt fantastisk utveckling och verkligen en succé! Omsättning 2009 var mycket bra men inte riktigt så bra som ni skriver i er blogg, vill också tillägga att en viss del av det ni dricker går tillbaks till Blåvitt genom omsättningshyra som sedan tillfaller arenan och klubbar.
  Trist att spelet varit sådär i år då det givetvis påverkar oss på GURK ekonomiskt. Vill slutligen tillägga att vi gjort investeringen där nere för att ni skall få bättre plats och skapa mer atmosfär, försäljning ökar dessvärre inte. Men givetvis kommer ännu fler förbättringar nästa år när mer pengar kommit in.
  PS. Ledsen för att TV vi lovat i nya delen inte kommit, vi väntar också på den då arenan lovat oss att ordna detta för längesedan.

  // GURK Restaurang AB

  SvaraRadera
 4. GURK:
  Tack för feedbacken. När jag uppskattade en genomsnittlig konsumtion på 75 kr per åskådare på LS så trodde jag själv att jag lagt mig lite för lågt. Intressant att ni bekräftar att det egentligen är lite för högt räknat.

  Vi ses på måndag!

  SvaraRadera
 5. Nu ser vi till att festa på bra på måndag!!! 8)
  IFC Soundsystem spelar skivor och det är i det närmaste utsålt på arenan. Kom i tid och ta en extra öl.

  /Billdal Boyz

  SvaraRadera