Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 21 september 2010

När får lokalpolitikerna i Haringey tummen ur?

Den 20 maj i år lämnade Tottenham Hotspur in en ansökan till byggnadsnämnden i den lokala kommunen Haringey i London. I sin ansökan begär Tottenham bl a att få bygga en ny fotbollsarena för 56 250 åskådare, 200 bostäder, köpcentrum, kontor samt tillhörande publika platser. Än så länge har inte projektet dykt upp på dagordningen till något av byggnadsnämndens möten men det förväntas ske nån gång nu under hösten.


Vid byggnationen av arenan kommer man att sträva efter maximum stadium atmosphere. Man kommer att försöka få läktarna så nära planen som reglerna tillåter och arbeta hårt med akustiken för att behålla allt ljud inne på arenan. Som den absoluta kronan i juvelen kommer hemmaklackens kortsida att konstrueras i en etage med över 60 rader (resten av arenan kommer att ha 4 etage) där närmare 10 000 yids kommer att sjunga ut alla besökande lag!

Det enda smolket i glädjebägaren är att den nya arenan inte kommer att heta White Hart Lane. Arenabygget uppskattas ju kosta uppåt £400 miljoner och Tottenham Hotspurs ordförande Daniel Levy vet att han måste förhandla fram en rejäl summa sponsorpengar för rätten till arenanamnet för att klara finansieringen av den nya arenan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar