Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 1 oktober 2010

Hur mår Blåvitt - 1 oktober 2010

Här kommer min första bedömning av tillståndet inom föreningen efter att årets tredje kvartal är avslutat. En kort motivering per kategori följer nedan.A-laget
Utslagna ur svenska cupen och europaspelet och en medioker placering i allsvenskan. Även om laget under senaste tiden har börjat hitta tillbaka till spelidén och prestera bra fotboll så kommer det alldeles för sent. Endast en spelare i seniorlandslaget (Hysén) men 3-4 spelare (Seb, JJ, Bärkroth och Mackan) i olika juniorlandslag under hösten. Det finns vissa kvalitetsbrister i spelartruppen som behöver rättas till inför nästa säsong.

Juniorlaget
Positiv insats i Gothia Cup i somras och bra prestationer i såväl juniorallsvenskan, U21 och JDM hittills. Viss formsvacka senaste veckorna som nog börjar ordna till sig nu. Flera av juniorerna tränar till och från med seniorlaget och sitter på avbytarbänken i allsvenskan. Några i truppen, t ex Allansson, Andersén, Azulay och Strömberg, har även varit uttagna i olika juniorlandslag.

Administration
Ny huvudsponsor under året (Sefa) och förlängning med befinlig huvudsponsor (KIA). Ett positivt arbete har skett kring hemsidan och föreningens information ut till oss supportrar. Just nu pågår sannolikt konstruktiva förhandlingar om clean court inför 2011. Det finns ambitiösa planer kring en ny Kamratgård även om inte finansieringen har lösts ännu. Ett stort minus är den bristfälliga fastighetsförvaltningen som ledde till att isladan rasade i onödan.

Ekonomi
Föreningen går sannolikt minus på driften även i år bl a beroende på en minskad publik. En viss transferaktivitet under året (Kim och Gustav hittills) räddar förhoppningsvis ändå det samlade ekonomiska resultatet. Trots att en ny islada ska byggas så kan nog det egna kapitalet behållas på en god nivå.

Supportrar
Bra uthållighet och bättre variation i klackramsorna men minskad publik under året och allmänt dåliga tifon. En del starka insatser på bortaplan där vår läktarsång i Alkmaar och Young Fellows bortaresa till Malmö är två positiva exempel. Viss törnrosasömn hos vår största supporterblogg och få initiativ från supporterklubben Änglarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar