Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 13 januari 2011

Blåvitts årskort borde vara attraktiva

Årskortsförsäljningen har tappat tempo rejält sen julhelgerna och vi ligger just nu ca 230 årskort efter 2009 års försäljning och 730 årskort efter 2010 års försäljning. Fortfarande återstår det tre månadslöner innan Allsvenskan kör igång men just nu känns 5500 sålda årskort som ett ganska realistisk försäljningsmål för den här säsongen. All försäljning därutöver får nog ses som bonus.


Personligen tycker jag att de blåvita årskorten är ekonomiskt attraktiva. För mig som sitter på Levande Sittplats sparar jag 700 kr om jag ska gå på alla femton hemmamatcher och är dessutom garanterad plats på en sektion som alltid säljer slut. I år fick jag dessutom ett presentkort på 200 kr. Även på övriga sektioner är rabatten stor vid årskortsköp (se tabell nedan). Ibland har jag dock funderat över om man skulle kunna göra årskortet ännu mer attraktivt genom att lägga in någon bonuspryl vid köpet:
  • CD-skiva med Änglaskaran (värde 119 kr)?
  • En blåvit halsduk (värde 150 kr)?
  • DVD med Uefacupfinalerna 1982 eller 1987 (värde 199 kr)?
  • IFK Göteborgs årsbok som alla medlemmar får (värde okänt)?

Eller blir allt sånt oväsentligt så länge man inte är övertygad om att Blåvitt kommer att spela bra den kommande säsongen? Kanske kan istället en spännande spelarvärvning och en positiv försäsong (Copa del Sol och försäsongsmatcher på Valhalla) göra folk mer sugna på årskortsköp?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar