Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 16 mars 2011

Alla siffror släppta nu

Nu har alla de större lagen i Allsvenskan släppt siffrorna i sina årsrapporter och sammantaget så blir det ju ett fett minusår för Allsvenskan - Malmö, Kalmar, Djurgården, Gnhiet och Halmstad går tillsammans nästan 100 Mkr minus! Blåvitts siffror framstår som riktigt starka vid en jämförelse och vid ett bra sportsligt år har vi potential att göra ett rejält ekonomiskt ryck under 2011.

7 kommentarer:

 1. Jag tror det är JO:S fel att ifk inte går bättre ekonomiskt.

  SvaraRadera
 2. Anonym:
  Nej, där har du allt fel. Enligt Pastor Kristerfrom beror allt på en helt annan syndabock:

  http://www.youtube.com/watch?v=T1lvMJ-l0_A

  SvaraRadera
 3. Tänk om det blivit så som de flesta IFK:are ville i början... att man skulle äga arenan eller delvis äga den... vilket underskott det då blivit och förlusterna hade då blivit årliga på flera miljoner kronor (för all framtid?) och gjort slut på er klubb. MFF kommer aldrig ur fällan man är i nu för räntorna tickar på årligen och verkligheten kommer komma ifatt dom och tillslut är det egna kapitalet väck! Man måste varje år sälja spelare för att klara driften...

  /Benkke

  /G.G

  SvaraRadera
 4. Benkke:
  Malmö har definitivt tagit en stor risk när man byggde en så pass stor arena (695 Mkr) och dessutom fullproppad med konferensfaciliteter när Köpenhamn-Malmöregionen redan har ett överskott på sådana. Man kommer att få kämpa hårt varje år och visst kan man ställa sig frågan om det någonsin kommer gå att vända skutan?

  Om Blåvitt skulle få för sig att bygga en egen arena skulle man sannolikt få lägga sig i en prisklass på maximalt 200 Mkr för att få det att gå runt driftmässigt. Kanske en ny skolåda á la Elfsborg med de begränsningar men även möjligheter som den har? Om Borås Arena kostade drygt 100 Mkr 2005 borde den kanske fortfarande gå att bygga för under 200 Mkr...?

  SvaraRadera
 5. Jag får inte riktigt ihop denna kalkyl, tex även fast elfsborg går + så minskar deras egna kapital? :S

  SvaraRadera
 6. Ellos har ju bl a ökat sina lån, både banklån och checkkredit, vilket ger utslag i balansräkningen och därmed även det egna kapitalet. Sid 49 i länken nedan.

  http://www.elfsborg.se/images/Webbinnehall/verksamhetsberattelser/IFE_verksamhet2010.pdf

  SvaraRadera