Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 6 mars 2011

Hur mår Blåvitt - 6 mars 2011

Imorgon kväll har IFK Göteborg sitt årsmöte och inför detta passar det bra att göra en avstämning av tillståndet i föreningen.A-laget
A-laget har en nästintill helt frisk trupp nu förutom normala småskavanker och det borde ge en bra kvalitet på träningarna. Under träningsmatcherna har det dock inte sett särskilt bra ut förutom matchen mot Odense där hela laget sprudlade av energi. Blåvitt måste få upp passningstempot på innermittfältet och börja göra mål för nu återstår det bara 3-4 träningsmatcher innan Allsvenskan kör igång. Just nu känns det inte troligt att det ansluter några fler spelare innan transferfönstret stänger om drygt tre veckor.

Juniorlaget
Juniorlaget har börjat försäsongen stabilt med bl a tre raka segrar mot seniorlagen Skoftebyn, Ytterby och Kinna. Just nu finns det många spelare som ser mycket lovande ut, inte bara 92:or som gör sitt sista år i U-laget utan även 93-94:or som har ytterligare några år att utvecklas. Två av juniorerna, Joel Allansson och August Strömberg, tränar permanent med A-laget.

Kansli
Kansliet har många viktiga projekt framför sig under 2011. Det enskilt viktigaste är naturligtvis att bevaka så att den nya Kamratgården byggs utan förseningar eller fördyringar. Därutöver bör man prioritera att försöka öka sponsorintäkterna, få upp lönsamheten i Blåvittshopen samt börja lobba för ett möjligt Clean Court under 2012.

Ekonomi
Årsrapporten som släpptes förra veckan var stabil utifrån förutsättningarna. Det känns som att föreningen har god koll på sina utgifter och även borde kunna öka sina intäkter om det blir ett bättre sportsligt år under 2011. Ett litet orosmoln är om lånen för den nya Kamratgården blir en större belastning än man förutsett men jag tror föreningen har bra koll på detta.

Supportrar
Årskortsförsäljningen går lite trögt och vi ligger just nu ca 400 årskort efter 2009 års nivå och ca 1250 årskort efter 2010 års nivå vid samma tidpunkt. Även de två förfesterna på Valhalla var relativt glest besökta. Det känns som att många fortfarande avvaktar hur Blåvitt utvecklas under försäsongen innan man bestämmer sig för sitt engagemang kommande säsong. En insamling har påbörjats av supporterklubben Änglarna för att skapa ett stort premiärtifo.

2 kommentarer:

  1. Intressant och jag håller som vanligt med dig om det mesta. Dock tycker jag att A-laget borde vara "Men va fan.." eftersom vi inte direkt spelat bländande under försäsongen. Rent av dåligt i flera matcher, detta trots att vi har fler spelare i träning än vad vi hade någon gång under förra året. Vi borde vara starkare och Jonas säger tom att vi ligger längre fram än ifjol. Jaja upp till bevis ivkäll. Joaz Crus

    SvaraRadera
  2. Joaz:
    Jag säger inte emot dig på punkten om A-laget men jag väljer att se halvfulla glas där istället för halvtomma. Att det går lite upp och ner på försäsongen är ganska ok trots allt.

    SvaraRadera