Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 3 april 2011

Hur mår Blåvitt - 3 april 2011A-laget
Fågel, fisk eller mittemellan? Det är den stora frågan just nu för trots en seger i genrepet mot Ljungskile i veckan så har inte Blåvitt övertygat under försäsongen. Visst har det funnits goda intentioner i spelet emellanåt men laget har inte lyckats förvalta detta på ett bra sätt. Liksom Leman är jag också lite orolig för det svarta hålet på mitten. Blåvitt har nu en tuff start i Allsvenskan där man under de första omgångarna möter många lag som man brukar ha svårt att ta poäng av....make or break?

Juniorlaget
U-truppen har spelat bra hela försäsongen och det fick förlusten mot Malmö FF i juniorallsvenskans premiär att kännas lite extra tung. Trots en man mindre på plan i drygt 70 minuter var det ju Blåvitt som förde spelet i den matchen och hade de flesta chanserna. Hur som helst så fick juniorerna en snabb revansch mot Trollhättan igår. För den som inte har koll på spelarna finns det en sammanfattning av U-truppen på Alltid Blåvitt.

Kansli
Det nya sponsoravtalet med Prioritet Finans är en ny stor framgång för föreningen men minst lika viktigt är att man lyckats behålla den förra stjärnsponsorn ICA trots att dessa nu förlorar sin plats på Blåvitts bröst. En annan intressant utveckling är diskussionerna kring ett s k "dirty court" som Baraben rapporterar om. Det ska bli intressant att se om Blåvitt och kommunen kan hitta nån vettig lösning här.

Ekonomi
På årsmötet var Kent Olsson tydlig med att föreningen har budgeterat med ett planerat underskott i år på några miljoner kr med hänvisning till bygget av den nya Kamratgården. 10 fräscha sponsormiljoner från Prioritet Finans förändrar nog läget lite grann och jag har redan roat mig med att spekulera hur Blåvitt på bästa sätt kan använda dessa pengar.

Supportrar
Årskortsförsäljningen har repat mod senaste tiden även om vi inte når upp till 2009 och 2010 års nivåer. Men med hänsyn till alla omständigheter så känns försäljningen ändå helt ok. Det mesta tyder på att vi kommer få en publiksiffra i morgondagens premiär mot Örebro på ca 11-12000 åskådare och alla hoppas vi ju dessutom på ett stort imponerande premiärtifo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar