Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 7 september 2011

TicketExchange

Att få tag på biljett till Tottenhams matcher är ofta grymt svårt. White Hart Lane tar ju bara 36 000 åskådare och väntelistan för att få köpa årskort är tiotusentals människor lång. När biljetterna väl släpps till general sale så har årskortsinnehavare, klubbmedlemmar och andra i gräddfilen för det mesta köpt allt som finns.

Så här ser det oftast ut på Spurs bokningssida.
Ibland har jag köpt biljett via olika bokningssidor på nätet (t ex onlineticketexpress.com eller livefootballtickets.com) och det brukar fungera bra även om de jävlarna ofta har ett stort påslag på det ursprungliga priset. Men ska man över till London och rulla hatt så brukar det vara värt det.

Man kan även använda klubbens egna TicketExchange där årskortsinnehavare kan sälja sina platser till enskilda matcher de inte kan gå på. TicketExchange blir aktivt på Spurs hemsida först när en match är utsåld och då kan årskortsinnehavarna lägga ut sina sittplatser till försäljning. Priset blir exakt samma som Tottenham tar för lösbiljetter till den matchen och årskortsinnehavaren får 75% av intäkten medan klubben tar 25%. Fördelarna med detta är många - försäljningen sker via klubbens hemsida vilket känns tryggt, man betalar inget överpris och de som får pengarna är en spurssupporter samt Tottenham och inte nån svartabörshaj.

Så tack vare TicketExchange sitter jag alldeles vid mittlinjen på Upper East nästa söndag och ser Tottenham mot Liverpool och jag har bara betalat 70 pund. Bra va?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar