Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 11 oktober 2011

Blåvitts bidrag till olika juniorlandslag

Att mäta hur bra ungdomsverksamhet ett elitsatsande lag har kan vara svårt då det finns flera olika parametrar som är svåra att jämföra inbördes. Till syvende och sist handlar det kanske om hur många av juniorerna som kan ta steget upp till seniornivå och där har Blåvitt visat framfötterna genom att flytta upp 20 spelare till seniorlaget ur de åtta senaste årskullarna. Alla dessa har inte lyckats slå igenom i A-laget men några av dem har blivit mycket framgångsrika.

En annan kvalitetsfaktor är hur många av de egna juniorerna som spelar i olika ungdomslandslag. Nedan har jag gjort en sammanställning över de svenska föreningarnas deltagande spelare i de olika svenska juniorlandslagen under 2011. Som synes i tabellen så är inte Blåvitt bäst i klassen med sina 12 landslagsjuniorer men ligger ändå bland de fem främsta föreningarna när det gäller bidrag till de olika juniorlandslagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar