Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 16 november 2011

Blåvitts anfallare 2012

Medan jag har funderat på anfallarna i truppen har det hänt en hel del i de övriga lagdelarna där Sandberg, Svensson, Bjarnasson och Drugge har fått sina marschorder av Stahre & Mild. Så bra då att tre av dessa inte heller ingick i mina planer och att den fjärde var en "kanske".

När det gäller anfallarna så har vi just nu riktigt många sådana och jag tror på en anfallstrupp med 5+1 spelare.

Anfallare
1. Tobias Hysén
2. Robin Söder
3. Pär Ericsson
4. Nicklas Bärkroth
5. Hannes Stiller
6. David Moberg-Karlsson

Att främst två av dessa spelare, Hysén och Bärkroth, även har potential att spela som yttermittfältare skapar förutsättningar att spela ihop ett starkt anfallspar av Robin & Pär, som ju båda borde vara riktigt revansch- och spelsugna inför 2012. Att spela Tobias Hysén som vänsterytter tror jag dessutom är det bästa för hela laget.

Hannes Stiller finns som ett ankare i anfallstruppen men om de andra presterar som de ska så kommer det inte bli särskilt mycket speltid för honom, vilket jag tror han är väl medveten om. Det fina med Hannes är att han kan acceptera de förutsättningarna och fortsätta att vara en lojal lagspelare och prestera bra när han väl får chansen.

Det har redan meddelats att DMK ska träna med A-laget kommande år och jag tycker det är riktigt bra. Han har redan i år visat att han har stor potential  men jag tror nog att han fortfarande främst ska räkna med matchspel i U21 och juniorallsvenskan.

1 kommentar:

  1. Förstår verkligen inte allt snack om Tobbe som vänsterytter. Han är vårt klart största offensiva hot och vår bästa anfallare. Punkt.
    En internationell forward. Och han ska man inte spela längst fram där han får göra det han är bäst på.
    Skärpning, gubbar!

    SvaraRadera