Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 18 februari 2012

Ett värmande spel idag

På bilden nedan ska matchen just spelas igång i regnet på Valhalla inför en rekordstor frusen och blöt publik. Spelet som man bjöds på när Degerfors kördes över med 4-0 gjorde det dock väl värt att vara på Valhalla idag!Blåvitt visade upp en urstark defensiv idag med undantag för ett friläge för Degerfors i slutet av första halvlek (misstänkt offside?). Kjetil Waehler och Hjalmar Jonsson känns redan riktigt samspelta och även ytterbackarna hinner visa prov på defensiva skills mellan alla offensiva löpningar.

Den blåvita högerkanten med Stefan Selakovic och Emil Salomonsson känns redan nu som ett dödligt vapen. Salomonssons speed och uthållighet är imponerande och soloräden vid 4-0 målet var nog matchens bästa prestation.

Philip Haglund är lagets hjärta med sin aggressivitet och sina löpningar och tacklingar på innermittfältet. Att se honom jaga en skrämd Degerforsmittfältare i 88:e minuten med full energi när allt är avgjort för länge sen är en skön uppvisning i fighting spirit.

Firma Hysen & Söder levererade idag med ett mål vardera och hade Tobbe varit lite mindre självisk vid en kontring i slutet av första halvlek så hade Robin även kunnat göra ett andra mål idag. Skönt för Robin hur som helst att få göra ett mål för snart är ju Sobralense och Gerzic friska och då ökar konkurrensen om de offensiva positionerna ytterligare.

Pontus Farnerud visade upp en riktigt hög passningskvalitet under den halvlek han var med och det känns redan att han kommer att bli en av allsvenskans bästa värvningar under 2012.

3 200 åskådare idag är riktigt bra med tanke på vädret och blir det bättre väder nästa lördag så lär vi passera 4 000 åskådare. Och just nu utlovar yr.no kanonväder nästa helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar