Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 16 februari 2012

Ytterligare årsresultat redovisade

Ytterligare några lag har nu avslöjat sina siffror för 2011 där man kan se en stor Banguraeffekt i gnhiets bokslut och där man kan ana att den luttrade affärsmannen Rune Andersson får skjuta in nya pengar för att rädda sitt Trelleborg.


För resterande lag så kan man utifrån datumet för årsmötet få en uppfattning ungefär när siffrorna som senast blir offentliga. Jag har även i kursiv stil lagt in min bedömning (utropstecken) eller gissning (frågetecken) hur föreningarnas resultat kommer att bli. Blåvitt har ju ännu inte offentliggjort datumet för sitt årsmöte men jag har hört ryktas om 5:e mars och att årsredovisningen då släpps en vecka tidigare som vanligt. Vi lär väl få ett officiellt besked om årsmötesdatumet inom kort.

Redan på nyårsdagen gjorde jag en egen gissning hur väl Blåvitt har presterat ekonomiskt under 2011 och jag håller fortfarande fast vid gissningen att föreningen kommer att redovisa ett positivt resultat för 2011.

4 kommentarer:

 1. blåvitt har ju nyligen haft en annons i GP om årsmöte så det är officiellt.

  SvaraRadera
 2. Anonym:
  Där ser man, läser ju inte pappers-GP så jag hade hoppats att det skulle dyka upp nåt på hemsidan snart.

  SvaraRadera
 3. Jag har svårt att förstå mig på gnhiets siffror... Från ett eget kapital 2010 på 2,8 mkr till 29,6 mkr 2011 efter en ökning med 10,3 mkr? Hur kommer detta sig? borde inte det egna kapitalet ligga på ca: 13,1 mkr, alternativt att ökningen bestod av 26,8 mkr?

  SvaraRadera
 4. Anonym:
  Råttorna gjorde även en nyemission av aktier under året som drog in ca 18 mkr. Den syns inte i årsresultatet utan bara i balansräkningen (=egna kapitalet).

  SvaraRadera