Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 4 mars 2012

Sex av elva pusselbitar klara

Igår vann Blåvitt övertygande mot Lilleström och ännu har man inte förlorat någon match under ordinarie tid under denna försäsong. Och tittar man tillbaka på de senaste matcherna kan man nog konstatera att sex av elva pusselbitar i Mikael Stahres allsvenska startelva nu är helt klara.

Nu återstår det att sätta ett förstanamn på de resterande fem pusselbitarna och här finns det verkligen några spännande val att göra. Konkurrensen är stenhård och kanske blir det så att det på dessa positioner inte utkristalliserar sig någon given förstaspelare utan att man här kommer att rotera regelbundet beroende på dagsform och vilket lag man möter.

Målvakt
Salomonsson - Waehler - Jonsson - Vänsterback
Högerytter - Farnerud - Haglund - Vänsterytter
Släpande forward
Hysén

9 kommentarer:

 1. Aight, medhåll förutom att du kan stoppa in Nordin till vänster. Det är Mikael Stahres spelare som han har fått Blåvitt att punga ut 5-7 miljoner för. Han kommer att spela.

  SvaraRadera
 2. Dyre känns hyfsat given till vänster, men håller med om att han inte är riktigt lika glasklar som övriga i backlinjen.

  /Tompa

  SvaraRadera
 3. Tror också att Dyre har ett lite försprång på vänsterbacken men jag har inte riktigt räknat ut Logi ännu.

  Och visst kommer Gerzic att få spela mycket men kanske inte på en given plats utan på flera olika positioner.

  SvaraRadera
 4. Anser nog att 8 av 11 är klara. Är bara yttermittfältarna och släpande foward som inte är bestämt.

  SvaraRadera
 5. Sen har väl Sobra fått starta de flesta med?
  Tror premiärlaget ser ut som igår, fast med Dyre till vänster i backlinjen. Den som är närmast, fast fortfarande utanför är nog Sella.
  Shonuff

  SvaraRadera
 6. Shonuff:
  Tror själv att Sella kommer att starta fler matcher än Sobra. Oavsett vilket kommer det finnas bra bytesalternativ till hands.

  SvaraRadera
 7. Känns det verkligen så klart att Hjalmar startar? Jag skulle inte bli alltför förvånad om Dyrestam spelar mittback med Kjetil och Logi tar vänsterbacken.

  SvaraRadera
 8. I mina ögon är Hjalmar given bredvid Kjetil. Fortfarande klasser bättre i mitten än vad Dyre är. Vet ju inte hur Stahre tänker såklart, men skulle bli förvånad om Dyre tar den platsen.

  /Tompa

  SvaraRadera
 9. Är nog också ganska säker på att Waehler & Jonsson är förstaval som mittbackar.

  SvaraRadera