Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 6 augusti 2012

Tam insats idag

Blåvitt gnetade sig till ett oavgjort resultat idag borta mot Peking och även om man kan glädja sig lite åt poängen och ännu en match utan insläppta mål så finns det en hel del offensiva orosmoln.

Defensivt börjar laget långsamt men säkert att hitta rätt. Dahlin känns stabil i målet och avlastar backarna en del i och med att han är så rörlig i straffområdet. Jakob känns som en trygg sista utpost i backlinjen och även de övriga backarna gör ett bra defensivt arbete idag. Lite oro finns det dock för Kjetils svaga bollbehandling som ger en del panikartade passningar och rensningar och det är inte heller bra att laget släpper till så många hörnor och farliga frisparkar för motståndarna.

Offensivt finns det mycket mer att oroa sig över för idag var bristen på konstruktivt anfallsspel total. Det går så bra att slå bekväma alibipassningar i mitten av plan men så fort spelarna måste lämna komfortzonen och hitta offensiva lösningar blir det kaos och beslutsångest. Passningskvaliten sjunker dramatiskt, man missuppfattar varandras löpningar och alldeles för få spelare följer med framåt och in i straffområdet. Dessutom retar jag mig till vansinne på dessa ständiga menlösa skarvningar och klackar som ALDRIG hittar fram utan bara dödar våra anfallsförsök.

Vill man fortsätta att ösa galla över vårt anfallsspel så är både inläggsspelet och de fasta situationerna tacksamma måltavlor. Jag saknar inläggskvaliteten från de första åren med Stereo 2007-2009 då vi slog många direkta inlägg från båda kanterna och då det fanns många löpande huvuden i straffområdet. Idag letar spelarna ständigt efter ett bättre inläggsläge och försvararna har all tid i världen att samla sig. Och våra offensiva fasta situationer, både hörnor och frisparkar, är ett stort jävla skämt!

Regnet öste ner över arenan idag och den blåvita bortaklacken såg ut att få en blöt kväll på bortaläktaren som saknar tak. Matchvärdarna flyttade dock bortaklacken till närmaste sittplatssektion på långsidan under tak och det ska de ha ett tack för. Jag fick lite tid att gå runt arenan och kika och tycker att Peking på många sätt har en bättre arena än oss. Men det ska jag berätta om och visa bilder kring i ett inlägg imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar