Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 3 augusti 2012

Utgående kontrakt 2012

I den blåvita truppen finns det just nu fyra spelare som har utgående kontrakt under 2012. Och med tanke på behovet att ständigt utveckla och förnya truppen kan man ställa sig frågan vilka av dessa som får förnyade kontrakt och vilka som får gå.

August Strömberg är en av fyra målvakter i truppen och det är ju en för mycket. Samtidigt så är nog August den av målvakterna som även nästa säsong är bäst lämpad att fylla rollen som tredjemålvakt, de andra är liksom lite för etablerade för det. Jag tror att August får förnyat kontrakt och att man istället tittar på en ny utlåning eller försäljning av Sandberg.

Hjalmar Jonsson är 32 år och har varit i truppen längst av alla. Nu är han skadad och borta från spel resten av säsongen vilket kan bli oturligt för honom om Blåvitt skulle värva flera backar i sommar som gör succe. Nu tror jag att Blåvitt bara kommer att värva en back i sommar och att det finns utrymme för Hjalmar i truppen även nästa år. Hjalmar kommer således sannolikt att få ett förnyat kontrakt medan en spelare som Logi Valgardsson nog sitter aningen lösare.

Hannes Stiller är 34 år och har flera gånger bevisat sitt värde som super-sub. Det finns ingen i truppen som har en liknande spelstil, han är relativt billig i drift och han bidrar med karaktär och gott humör i truppen. Det finns inte heller någon junior med liknande spelstil som är redo att flyttas upp nu. Lite grann beroende på hur Blåvitt gör med Pärlan efter säsongen tror jag att det finns en möjlighet att Hannes får en ettårig kontraktsförlängning.

Stefan Selakovic är 35 år och är en av truppens långlivade karaktärsspelare. Jag har länge trott att Sella hade kontrakt även över 2013 men så verkar det inte vara. Trots att Sella är en av de äldsta i truppen så försvarar han än så länge sin plats i startelvan väl, även om han har tappat i tempo och uthållighet markant de senaste åren. Jag skulle kunna tänka mig att ersätta Sella nästa år med en ny profilvärvning som går rakt in i startelvan men det finns även andra spelare i truppen som är sugna på hans plats, t ex Joel Allansson, Nicklas Bärkroth och Sam Larsson. Kanske finns det ändå en möjlighet att Sella får en ettårig kontraktsförlängning med lägre lön än idag och med en mer uttalad backup-status?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar