Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 13 september 2012

Dags för seriespel igen

Efter två veckor avbrott för landskamper är det dags för både Blåvitt och Spurs att börja ladda för seriespelet igen. Och för båda lagen kom nog avbrottet i rätt tid.

Blåvitt hade en helt bedrövlig sommarperiod där man endast tog 10 av 27 poäng på nio matcher och släppte in hela 18 mål. Att man dessutom väntade med att värva försvarsförstärkningar till transferfönstrets absolut sista dagar är ett stort underbetyg. Man får hoppas att de här två veckorna har använts klokt till att träna försvarsspel, fasta situationer och att få Bjärsa i matchform.

Spurs fick en fiaskostart på säsongen med två av nio poäng på de tre första matcherna då man dröjde till absolut sista stund med sina viktigaste transfers. Nu får man hoppas att AB har haft möjlighet att träna ihop laget lite mer trots att många av hans nyckelspelare varit borta på landslagsuppdrag.

Under de landskamper som har spelats nu har flera blåvita och liljevita spelare gjort mål i sina respektive landslag. Jakob Johansson och David Moberg-Karlsson är de blåvita spelare som har nätat och hos Spurs har Dempsey, Verthongen, Defoe, Adebayor och Bale bättrat på självförtroendet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar