Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 26 september 2012

Den aktuella tifolistan

1. Gais 2012
Ett vackert tifo där man med en stark biblisk målning och ett poetiskt budskap på ett elegant sätt lyckas åskådliggöra skillnaden i både historia och framtid mellan Sveriges framgångsrikaste fotbollsförening och stadens största slagpåse.

2. Malmö 2012
En snygg banderoll med ett starkt budskap som beskriver en unik historia som vi är ensamma i Sverige om att ha. Smart att dra banderollen halvvägs ner på nedre etage och ett snyggt schackmönster i blått och vitt på övre etage.

3. Gais 2009
Ett kompakt tifo med bra budskap och tydliga skarpa färger. Lite synd bara att det täcker så liten del av klackläktaren.

4. Örebro 2011
Ett tifo med känslomässigt starkt budskap men där de tunna plastremsorna på underdelen drar ner helhetsintrycket lite. Det är svårt att designa tifos på vår delade klackläktare men Bebbenduken visar dock att det går.

5. Gnhiet 2009
Ett energiskt tifo med ett mycket starkt budskap. Roligast är Lagrells min ca 1:25 in i filmen när han inser att det kommer att luntas på en arena som han befinner sig på.

6. Norrköping 2012
Tifot har ett bra budskap och är snyggt inplacerat på den övre klackläktaren. Det som drar ner betyget lite är att de blå pappersarken mellan siffrorna var lite för bleka och glesa samt att siffran 4 inte var så skarp utan flöt ihop i överdelen.

7. Djurgården 2009
Ett ambitiöst tifo med bra färger som hade målsättningen att täcka hela klackläktaren. Tyvärr drabbades det av lite skadegörelse dagarna innan match så det nådde inte riktigt upp till full potential.


Även Levande Sittplats har naturligtvis sin egna tifo-lista.

1. Gais 2011
I vårderbyt mot Gais bjöds det på stor humor när LS gick bananas och klädde ut sig i pyjamas. I kontrast till denna eleganta stilrena humor fick man även se intelligensreserven hos de grönsvarta elda upp sitt egna tifo innan någon ens hunnit läsa texten.
2. Elfsborg 2009
LS tifo med gräs och uppblåsbara får bjöd på träffande humor när vi hade gäster från landet på besök. Det enda som saknades var en pappfigur av en traktor eller en skördetröska.

4 kommentarer:

 1. Tifot hemma mot Elfsborg 2009 då? Har du glömt den för den känns ju som given på tredje platsen!

  SvaraRadera
 2. Anonym:
  Jag tyckte att det tifot var lite för glest mellan papperslapparna. Kanske en åttondeplats på min lista?

  SvaraRadera
 3. Det är synd att man inte lyckas få till det med pappersarken på någon av tiforna, det blir för glest och ser för spretigt ut, mycket beroende på att folk inte fattar hur man håller upp de. Tycker man skall satsa på flaggor som mot Malmö när man gör koregrafi. Förövrigt var den stora flaggan mot Gais grymt snygg och budskapet klockrent. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 4. Det som höjer LS-tifot mot elfsborg är ju att nämnda uppblåsbara får var av barbara-varianten, vilket gav texten på banderollen ytterligare en dimension. :)

  SvaraRadera