Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 23 september 2012

Seger trots krampaktigt spel

Med två vänsterbackar skadade fick Gareth Bale börja som vänsterback i dagens match. Och om det enbart var den positionsförändringen eller om hela laget hade en dålig dag låter jag vara osagt men Spurs spelade riktigt uselt i första halvlek och fick även ett väntat baklängesmål emot sig också. I andra halvlek gjorde man dock några förändringar där Bale flyttade upp till sin vanliga vänsterytterposition och då fick man lite bättre ordning på spelet. Spurs har långt kvar till toppformen men man var tillräckligt bra idag för att ändå peta in två bollar och vända matchen till seger.

Nu får man hoppas att spelare som Adebayor och Parker är tillbaka snart för det krampaktiga spel som Spurs visar upp nu kommer inte att räcka långt. Rörligheten på innermittfältet är för låg och passningsalternativen blir därmed lätta att skära av för motståndarna vilket tvingar fram bakåtpassningar hela tiden. Och trots att man ofta söker anfallsvägar på kanterna så slås det väldigt få inlägg utan istället så snurrar man runt och gör piruetter nere vid hörnflaggan. Dessutom saknar Spurs förmågan att hålla kvar bollen i motståndarnas straffområde utan blir ganska lätt avväpnade om man inte går på avslut direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar