Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 6 oktober 2012

Åtvidaberg borta

I dagens viktiga bortamatch kan Blåvitt för gott lyfta sig bort från kvalhotet och på nytt ta sikte på den magiska sjundeplatsen som för närvarande verkar vara vår lott i livet. Dagens bortamatch spelas dock på konstgräs och på detta underlag har Blåvitt ännu inte vunnit i Allsvenskan i år utan man har bara två oavgjorda matcher mot Norrköping och Sundsvall. Senast Blåvitt vann en match i Allsvenskan på konstgräs var i september i fjol...

I dagens match har man Bjärsmyr, Farnerud och Salomonsson avstängda och det leder till en del förändringar. Före skadan spelade ju Hjalmar bara mittback och han lär göra det i dag igen. Joel Allansson är van att göra gästinhopp som högerback och jag misstänker att Logi får förtroendet som vänsterback igen även om jag gärna hade sett Azulay där.

På mittfältet har Gerzic förtjänat en plats i startelvan bredvid Jakob Johansson och det ska bli intressant att se vad en mera offensiv Gerzic kan utföra. I vissa matcher när han spelat ihop med Farnerud så har Gerzic varit den defensiva mittfältaren och det har aldrig känts rätt. Idag har han JJ som säkert defensivt stöd och borde kunna spela ut hela sitt offensiva register.

I andra halvlek hoppas jag på tidiga byten om matchbilden tillåter där Sam Larsson och David Moberg-Karlsson kommer in. Båda killarna är en viktig del av Blåvitts framtid och behöver maximalt med speltid för att bygga upp erfarenhet och självförtroende inför 2013.


Alvbåge
Allansson - Waehler - Jonsson - Valgardsson
Selakovic - Gerzic - Johansson - Hysén
Sobralense - Stiller

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar