Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 8 oktober 2012

Hur bra är Spurs trupp just nu?

Med två veckors tråkigt landskampsuppehåll i sikte försöker jag få tiden att gå genom att analysera Tottenham Hotspurs spelartrupp och bedöma hur bra den är. Och just nu tror jag att Spurs bara behöver värva en central mittfältare och kanske en ytter i vinter för att förstärka det här laget - övriga pusselbitar finns redan på plats.

M
F - F - F - F
C - C
Y - S - Y
A

M som i målvakter - betyg MVG
Spurs har ett överflöd av målvakter just nu och även om Gomes sannolikt lämnar under transferfönstret i vinter så har man en av Premier Leagues starkaste målvaktsbesättningar i Lloris, Friedel och Cudicini.

F som i försvarare - betyg VG
Trots en del tunga skador på tänkta startelvaspelare så har Spurs backlinje växt med ansvaret och särskilt Vertonghen och Caulker har imponerat stort. När Kaboul, Assou-Ekotto och Naughton är tillbaka efter sina skador har man en stark backlinje med många alternativ. Jag räknar inte med att man köper nånting här i vinter och hoppas även att att man behåller Dawson under våren som nödvändig back-up.

C som i central mittfältare - betyg G
Dembele och Sandro har varit huvudalternativ här hittills med några få framträdanden av Huddlestone och Livermore men spelet har ofta saknat både tempo, rörelse och fantasi. Fortfarande väntar man på att Parker ska bli återställd efter sin skada men jag tror ändå att man känner att det saknas en kreativ spelare här. Jag har även en bild av att Dembele kan spela högre upp i banan om det bara dyker upp någon ersättare här och jag tror därför att en kvalitetsvärvning på den här positionen är prio ett i vinter. Spelare som Livermore och Carroll kommer endast att få begränsat med speltid (utlåning tänkbart?) och Jenas lämnar förhoppningsvis redan i vinter.

Y som i yttermittfältare - betyg VG-
AVB matchar just nu Bale och Lennon stenhårt i brist på alternativ men det håller inte i längden. Townsend har visserligen fått hoppa in ganska ofta i slutet av matcherna men det handlar bara om några få minuter åt gången. Antingen tror man på Townsend och låter honom spela mer i t ex Europa League och Ligacupen eller så värvar man in ännu en yttermittfältare i vinter.

A som i anfallare - betyg G+
Defoe har gjort fyra mål i inledningen av säsongen men han bidrar tyvärr inte särskilt mycket till spelet. Så fort han får bollen så söker han omedelbart avslut vilket gör att den släpande anfallaren och till viss del även yttrarna blir lame ducks utan någon betydelse för speluppbyggnaden. Adebayor kan sysselsätta motståndarnas backlinje på ett helt annat sätt och det gör att både yttrar och den släpande anfallaren kan bli mer delaktiga i spelet. Jag tror att även Dempsey skulle kunna spela i anfallsrollen bättre än Defoe om han inte just nu behövdes mer som släpande anfallare. Kanske behöver man inte värva någon till den här positionen i vinter om det är Dempsey som blir främsta backup till Adebayor?

S som i släpande anfallare - betyg IG
Sigurdsson har ännu inte motsvarat förväntningarna och inte heller Dempsey har imponerat på den här positionen men jag tror som sagt att det främst beror på att man har haft en ganska egoistisk Defoe framför sig som anfallare. Jag tror att Sigurdsson, och framöver även Dembele, skulle få bättre förutsättningar i den här släpande rollen om de hade Adebayor eller Dempsey framför sig som anfallare. Jag tror inte Spurs behöver värva någon ny spelare till den här positionen i vinter utan det handlar mer om att nöta in spelidén och använda sig av rätt spelare på övriga positioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar