Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 21 oktober 2012

Skitmatch

Att förlora mot Solna är aldrig skoj och dagens match bjöd på mycket frustration. Trots att Blåvitt försökte hela matchen så lyckades man aldrig hota motståndarna och det blev bara några få halvchanser av det. Att domare Lerjeus dessutom valde att lägga ribban riktigt lågt gav en match som blev sönderryckt av billiga avblåsningar, något som mest gynnade bortalaget som ju bara kunde bevaka sin tidiga ledning.

En match mot Solna på en söndag inbjuder till en hel del bråk på stan. Idag blev det ganska få incidenter men några saker förvånar mig. Att man lät en grupp av gnhiets intelligensreserv sitta kvar på den övre läktarsektionen utan att eskortera ner dem till bortaläktaren kändes mindre genomtänkt då det inbjöd till en del stök och hets. Och att polisen lotsar bortafansen i en lång marsch runt hela stan känns också som något som tar mycket resurser i anspråk och skapar störningar för övriga göteborgare. Varför tar man inte in några av kollektivtrafikens bussar och kör bortafansen till sin läktarsektion från puben där de laddar upp?

Ska man säga något positivt från dagens match så fick äntligen Sam Larsson göra sin allsvenska debut och visade prov på bra bollbehandling och kloka passningar under den korta tid som han spelade. Lite symboliskt bytte han av Selakovic som såg väldigt trött och långsam ut idag. Sella gör sannolikt sin sista säsong i Blåvitt medan Sam är i början av sin blåvita karriär - gammal ersätts av ung och historia ersätts av framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar