Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 26 december 2012

Aston Villa borta

Matcherna kommer tätt nu i England för Premier League är ju en av de få ligor som inte bara spelar under jul och nyårshelgerna utan dessutom klämmer in en match extra. Och för oss åskådare är ju Boxing Day football en välkommen klassiker. Bland klubbar, spelare och managers har dock debatten varit igång länge om det inte vore bättre att ha ett jullov på några veckor för att ge spelarna lite chans att återhämta sig.

Det är under den här matchtäta perioden som agnarna sållas från vetet och än så länge är Spurs med i kampen om en Champions League-plats. Konkurrensen är dock stenhård om fjärdeplatsen där fyra lag just nu har samma poäng. De onödiga poängtappen mot Everton och Stoke den senaste tiden svider och i dagens match mot Aston Villa måste man verkligen vinna.

Gylfi Sigurdsson har gjort pigga inhopp senaste tiden och närmar sig startelvan, kanske på Adebayors bekostnad. Adebayor har inte alls motsvarat förväntningarna den här hösten och sannolikt behöver Spurs köpa in ytterligare en anfallare under transferfönstret i januari. Eftersom det är ny match redan på lördag blir det säkert en del rotation i laget. En formsvag Walker skulle må bra av lite bänktid, Gallas får säkert spela som mittback och kanske är Parker redo att spela från start?

Lloris
Naughton - Gallas - Caulker - Vertonghen
Lennon - Parker - Dembele - Bale
Sigurdsson
Defoe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar