Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 4 januari 2013

Ingen mer Levy time?

Spurs har ju hittills varit kända för att göra affärer sent under transferfönstret och de största affärerna har blivit färdiga under de absolut sista timmarna och minuterna av transferfönstret, det som vissa lite skämtsamt har kallat för Levy time. Dels har det berott på att klubbens ordförande Daniel Levy är extremt ekonomisk och gärna förhandlar ett varv till för att nå absolut bästa deal. Men det har även berott på att Harry Redknapp som manager inte har varit särskilt strategisk och haft en tydlig bild av vilka spelare han ville ha - wheeler dealer Harry jagade efter allt och ryktena om Spurs potentiella transfers spreds dessutom snabbt till pressen av vår pratglada manager.

Levy time - när Spurs har varit som mest aktiva på transfern
Med AVB vid rodret verkar detta ha förändrats en hel del för mycket tyder på att han har ägnat hela hösten åt att i förväg planera det här transferfönstret, något som de snabbt genomförda värvningarna av Zeki Fryers och Lewis Holtby vittnar om. AVB känns mycket mer genomtänkt kring vilka spelare han vill ha och hur de ska passa in i hans spelidé och det kommer sannolikt inte bli några sista minuten värvningar i brist på alternativ. Dessutom så läcker det numera ut mycket mindre i förväg kring Spurs transferaffärer vilket ger ett mer seriöst intryck.

Vem vet, Daniel Levy kanske inte ens behöver jobba den 31 januari när transferfönstret ska stänga?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar