Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 14 februari 2013

Vem blir ärkeängel på lördag?

På lördag har supporterklubben Änglarna sitt ordinarie årsmöte och vid detta möte tillkännages vem som blir Årets Ärkeängel 2012. Utmärkelsen delas årligen ut till en spelare i truppen som har visat särskilt stor lojalitet mot IFK Göteborg och dess supportrar. Man kan bara få utmärkelsen en gång och sedan 1973 har följande spelare fått den.

Så vem blir ärkeängel 2012? Om man plockar bort de som redan har fått den och de som varit för kort tid hos Blåvitt för att vara aktuella så är det inte så många kandidater kvar. Här är mina "nomineringar":
 • Jakob Johansson - har spelat 180 A-lagsmatcher och är inne på sin sjunde säsong i Blåvitt. Blev under 2012 en av våra viktigaste spelare i laget.
 • Mattias Bjärsmyr - har spelat 192 A-lagsmatcher och var med och bidrog starkt till det senaste guldet 2007. Kom tillbaka i somras och räddade vår backlinje från total kollaps.
 • Robin Söder - har spelat 127 A-lagsmatcher och var vårt stora stjärnskott och affischnamn när han slog igenom. Tyvärr har den sagan inte slutat lyckligt...ännu.
 • Hannes Stiller - har spelat 114 A-lagsmatcher och personifierar egenskaperna lojalitet, hårt arbete och gott humör. Alla lag behöver ha sådana kloka spelare som föredöme och mentorer för de yngre i truppen.
Kampen står naturligtvis främst mellan de två förstnämnda och jag unnar båda två att vinna utmärkelsen. Jag hoppas dock att det blir Jay Jay som vinner.

4 kommentarer:

 1. Naturligtvis? Jag har hela tiden hållt Stiller som favorit till priset i år. Robin ser jag som uteslutet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns för mig som att Stillers "meriter" inte är tillräckligt tunga jämfört med JJ och Bjärsa.

   Radera
 2. Jacob skall efter att ha rest sig efter all skit vi kastat på honom genom åren garanterat få den. Vilken hjälte !!

  SvaraRadera
 3. Jakob och Söder känns för unga för att vara troliga kandidater. Dock är det ju JJ och Stiller som mest uppvisar de karaktärsdrag som utmärkt tidigare Ärkeänglar, hårt jobb och lojalitet. Ja, Bjärs har gjort många matcher men det var ju inte förra säsongen. Tycker inte man kan få ett lojalitetspris när man inte ens tillhört laget ett år(i sträck).

  SvaraRadera