Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 2 mars 2013

Brage hemma

Upplägget i Svenska Cupen med ett gruppspel redan i mars är ett intressant sätt att förlänga tävlingssäsongen. Bara för några år sedan försökte man något liknande när man startade allsvenskan i mars men en extra lång och besvärlig vinter ställde till det då. Svenska Cupen har dock lägre publiksiffror och går att spela på en reservarena som Valhalla med sitt konstgräs.

Det här upplägget blir även ett slags "Andra chansen" för de lag som underpresterade 2012 eftersom Svenska Cupen ger en biljett ut i Europa redan i år. Helsingborg och AIK, som såg sina årsrapporter för 2012 svälla med 20-30 mkr vardera efter gruppspel i Europa League, kommer säkert att göra allt för att få uppleva detta även i år. Och naturligtvis är detta även en stor möjlighet för Blåvitt att göra 2013 till någonting alldeles extra...

Trots en del skador i truppen så borde det inte påverka laget idag och man kan ställa upp med en stark startelva. Jag hoppas man satsar på de unga spelarna Sam, Joel och DMK på de offensiva positionerna. DMK har haft måltorka senaste tiden men det är värt att spela honom även framöver för han skapar värdefulla ytor åt andra spelare med sina löpningar. Jag är säker på att målskyttet lossnar snart igen för honom.

På bänken kommer man att ha Stiller, Sobralense och Salomonsson att kasta in i andra halvlek vid behov...tre tunga offensiva Ess.

Alvbåge
Dyrestam - Bjärsmyr - Waehler - Augustinsson
Allansson - Johansson - Haglund - Larsson
Hysén - MobergKarlsson

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Du borde byta IFK-märke. lejonet har bara ett skägg. Kolla länken nedan.

  http://www.ifkgoteborg.se/Om-IFK-Goteborg/Karlsrofaltet/Atletiska-man-och-flyende-lejon/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två skägg ska det alltså vara...jag byter inom kort.
   Tack för tipset och tack för länken till den intressanta sidan.

   Radera