Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 24 mars 2013

Hur kommer backlinjen att se ut nästa söndag?

Ludwig Augustinsson är borta i 4-6 veckor, Hjalmar Jonsson är borta i ytterligare 3-4 veckor och även Kjetil Waehler är lite osäker inför premiären nästa söndag mot Häcken. Vad är oddsen för att få så många backar skadade samtidigt?

Helt barskrapade står dock inte Blåvitt för i år har man ju åtta backar till skillnad från i fjol när man bara hade sex stycken. Om Waehler hinner läka sträckningen till premiären nästa söndag så slipper Stahre göra extreme makeover i hela backlinjen. Den på pappret starkaste backlinjen blir då:

Salomonsson - Bjärsmyr - Waehler - Dyrestam

Å andra sidan är det fortfarande osäker om Gerzic hinner läka ihop och då är laget lite tunt på de offensiva positionerna, i synnerhet om man vill ha bytesalternativ. Om Stahre bedömer att han behöver Salomonsson som ett offensivt alternativ till den matchen så blir den starkaste backlinjen istället så här:

Dyrestam - Bjärsmyr - Waehler - Valgardsson

Om Waehler inte hinner läka ihop kommer den blåvita backlinjen att se ut så här:

Salomonsson - Bjärsmyr - Dyrestam - Valgardsson

2 kommentarer:

 1. Jag tycker inte att Dyre håller som mittback ännu. Han imponerade verkligen inte på mig mot Kalmar iaf... Hoppas verkligen på "Kjelle".
  Min backlinje blir därför:
  Salo - Kjelle - Bjärs - Dyre

  Om inte Kjetil kan spela vill jag nog se denna:
  Salo - JJ - Bjärs - Dyre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns som att JJ är för bra som innermittfältare för att använda honom som back nu.

   Radera