Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 25 april 2013

Härlig sista spark i matchen

Idag ställde Stahre upp sin sämsta startelva på riktigt länge där det huvudsakliga intrycket var klumpiga passningsfötter och lagdelar som inte hängde ihop och samarbetade. Spelare som Jonsson, Stiller och Gerzic hade ingen bra dag utan slog bort mängder med bollar. Jakob Johanssons bollvinnande och trygga passningsfötter saknades enormt mycket...

Samtidigt så visade många spelare upp ett krigarhjärta som bara växte ju längre matchen gick. Till exempel Philip Haglund slet enormt på innermittfältet och jag var så rädd att han i sin iver skulle dra på sig ett gult kort som betydde avstängning i nästa match. Även spelare som Hysén, Alvbåge, Bjärsmyr, Waehler och Gerzic får krigarpoäng idag.

Lite ordning på spelet blev det först när Stahre började byta in sina young guns. Joel Allansson gjorde ett kanoninhopp och bidrog till att Blåvitt fick kontroll på bollen, DMK såg till att vänsterkanten breddades och även Robin Söder förtjänar mer speltid framöver utifrån det han presterade idag. Den bästa insatsen bland ungtupparna stod dock Sam Larsson för som avslutade matchen som innermittfältare och även tofflade in kvitteringsmålet i matchens sista spark.

17 000 åskådare gav matchen en fin inramning idag och det är så skönt att Blåvitt återigen får spela sådana toppmatcher. Dessutom gillar jag att vi har lite fler griniga spelare på plan som käftar med motståndarna och sätter dem på plats. Tack Bjärsa, Alvis och Gerzic för att ni även tar den verbala matchen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar