Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 24 april 2013

Malmö hemma

Att återigen få vara inblandade i en slags seriefinal är något som Blåvitt har längtat efter i många år nu. Imorgon spelar man för att befästa serieledningen men även för att knapra in på Malmö i den allsvenska maratontabellen som skåningarna leder med endast sex poängs marginal. Dessutom ser det ut att bli den bästa publiksiffra på två år sedan derbyt mot Gais våren 2011 när man lockade 17 888 åskådare.

Att Jakob Johansson är avstängd är naturligtvis ett rejält avbräck men jag tror att ett Blåvitt med gott självförtroende kan hantera detta. Det naturliga valet blir att Nordin Gerzic spelar centralt och att Emil Salomonsson börjar på högerkanten. Detta ger minst förändringar i laget och gör att de flesta kan spela på vana positioner. Det som dock oroar mig lite är rollfördelningen mellan Gerzic och Haglund - man måste säkerställa att det defensiva jobbet framför backlinjen blir ordentligt utfört!

Blåvitt har spännande bytesalternativ främst i form av Söder, Stiller och Allansson och jag hoppas att alla dessa tre får speltid imorgon. Hannes Stiller kommer i så fall att göra sin tredje match inom loppet av fem dagar (Åtvidaberg i söndags och Öster i U21 i tisdags) och det skulle inte förvåna mig om han även gör mål för tredje matchen i rad.

Alvbåge
Johansson - Bjärsmyr - Waehler - Dyrestam
Salomonsson - Gerzic - Haglund - Larsson
Hysén - MobergKarlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar