Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 18 april 2013

Nacksving på Syrianska

Brottarskämten haglar för fullt nu efter att Blåvitt på nytt gått upp i serieledning. Hyséns målgest när han brottade omkull Gerzic lockade fram många skratt och många av sångerna på LS handlade om brottning ikväll.

Ser man till matchen så var det en taktiskt väl genomförd föreställning där Blåvitt försvarade sig väl och tvingade Syrianska att ta de flesta avslut från långt avstånd. I omställningslägena var Blåvitt effektiva där endast en regnvåt plan och lite nonchalant passningsspel hindrade laget från att skapa fler klara mållägen.

Idag ska Waehler ha mycket beröm för resoluta rensningar och att han förtjänstfullt stångades med Syrianskas skyskrapa i anfallet. I mål var Alvbåge tryggheten själv och på mittfältet var Jakob Johansson som vanligt kung. Det är dock lite oroande att både Jakob och Philip redan står på två gula kort vardera - ett gult kort till på söndag mot Åtvidaberg och man missar nästa veckas seriefinal mot Malmö.

Det är svårt att klaga på en tränare som leder allsvenskan och jag tycker att Stahre gör det mesta rätt just nu. Det enda som stör mig lite är att han inte utnyttjar sina byten bättre för att utvärdera vad han har för alternativ i truppen. Att inte t ex Söder och Allansson får mer speltid i slutet av matcherna är lite synd och det känns lite onödigt att pressa Sam till 90 minuter match efter match - vilket han dock har klarat över förväntan hittills. Men som sagt, Blåvitt leder Allsvenskan så just nu vet Stahre nog vad han gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar