Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 2 maj 2013

A minutes applause for Ivan

Efter att härom året på plats ha följt läkarnas kamp för att rädda Fabrice Muamba så blir jag extra starkt berörd av Ivan Turinas tragiska död. Det är både overkligt och chockartat när något sådant händer en elitidrottsman mitt i karriären.

Jag hoppas att matchen mot Aik genomförs som planerat på måndag då det är det bästa sättet att hedra honom på ett positivt sätt. I Sverige är traditionen av en tyst minut visserligen stark men i allt fler länder har man börjat med a minutes applause för att hedra och minnas idrottsmän som har gått bort. En applåd är det universella hedersbetyget för en positiv insats (medan sång och tystnad ibland även kan vara uttryck för negativa känslor) och genom applåden kan alla spelare och åskådare på plats aktivt visa sin uppskattning.

Tottenhams spelare deltar i a minutes applause tidigare i år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar