Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 1 maj 2013

Öster borta

Dagens semifinal i Svenska Cupen mot Öster är en stor möjlighet att göra någonting extra av den här säsongen. Förutom att det är den kortaste och enklaste vägen till en titel just nu så ger det även en biljett till ett efterlängtat Europaäventyr i sommar. Mikael Stahre kommer att ställa upp med starkaste möjliga lag idag för att förverkliga dessa drömmar!

Jakob Johansson är tillbaka igen och kommer att bilda ett stabilt innermittfält med Philip Haglund. Sannolikt har de ordinarie backlinje bakom sig även om det finns några frågetecken för bl a Mikael Dyrestams medverkan. I anfallet återtar förhoppningsvis David Moberg-Karlsson platsen i startelvan bredvid Tobias Hysén och på vänsterkanten är Sam Larsson given. Det enda frågetecknet som återstår att reda ut är vem som ska spela högerytter.

Under försäsongen fick Nordin Gerzic ett uttalat förtroende från Stahre att platsen var hans och mot slutet av försäsongen hade Gerzic börjat hitta sin roll där. Sen kom en skadeperiod och Emil Salomonsson tog över platsen. Han har gjort en ok insats men med två högerbackar i högerkorridoren så har anfallsspelet varit ganska enkelspårigt och lättläst där. Det är ingen slump att de flesta målgivande inläggen och anfallen just nu kommer från vänster där Larsson & Dyrestam har spelat.

Blåvitt har ett stort behov av att få igång anfallspelet även på högerkanten och man har fem spelare att välja mellan för uppgiften - Gerzic, Salomonsson, Söder, Allansson och Sobralense. Idag hade jag gärna sett Robin Söder, som gjorde ett piggt inhopp mot Malmö,  få chansen där.

Alvbåge
A. Johansson - Bjärsmyr - Waehler - Dyrestam
Söder - Haglund - J.Johansson - Larsson
Hysen - MobergKarlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar