Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 1 maj 2013

Serieledare och cupfinalister

Blåvitt vann semifinalen i Svenska cupen med säkra 4-1 och är nu en match från ett Europaäventyr. Men först ska man besegra Djurgården på Friends Arena i finalmatchen som spelas i slutet av maj så det är inte läge att fira än på ett tag.

Återigen gjorde Blåvitt en stabil insats utan att det kändes som att man gick för fullt. Man lät Öster ha mycket boll periodvis utan att de skapade särskilt farliga målchanser. Det krävdes en trippelhörna för att Öster skulle få in en kvitteringsboll men Blåvitt tog raskt tillbaka initiativet genom ett nytt snabbt ledningsmål och sedan rann siffrorna iväg lite på slutet. En bra dag på jobbet.

Att båda våra anfallare gör mål är naturligtvis bra för självförtroendet och särskilt skoj var det att se DMK göra två mål och en assist idag. Det är inte lätt att vara 19 år och förväntas producera mål hela tiden men David växer med uppgiften. Juniormisstagen finns där fortfarande men det är sånt som man slipar bort med mycket speltid och ett stort förtroende från tränaren. Jag har sett DMK spela tillräckligt ofta i U-truppen genom åren för att veta hur mycket spetskvalité framför mål som det finns där.

Idag får alla spelare godkänt även om jag fortfarande tycker att anfallsspelet på högerkanten måste utvecklas och bli mer effektivt. Ett stort plus till klacken som hördes oavbrutet i TV-sändningen och humorpoäng till de änglar på läktarna som klämde in sin lekamen i brottardräkter. Det är skoj att vara ängel just nu - serieledare och cupfinalister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar