Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 12 maj 2013

Vi är fler på Gamla Ullevi

Efter fyra spelade hemmamatcher så är det blåvita publiksnittet 12 245 åskådare vilket är en ökning med 17% hittills jämfört med det slutgiltiga publiksnittet 10 493 åskådare under 2012.

Tittar man på de specifika hemmamatcher som Blåvitt har spelat och jämför dem med samma matcher ifjol så är ökningen bara 11% men då finns även förra årets Gaisderby med i bilden. Just nu ser det ut som att Blåvitt kommer att klara sig bra utan detta derby när det gäller årets publiksiffror men man får även komma ihåg att derbyt hade en högre prisnivå och drog in högre publikintäkter.


Nästa söndag spelar Blåvitt hemma mot Kalmar och publiksiffran i den matchen var 9 402 åskådare under 2012. Hur många blir vi i år?

1 kommentar:

  1. Allt bygger ju på om Blåvitt är med i guldracet i höst, är man inte det droppar publiksiffrorna kraftigt i de 2 sista hemmamatcherna. Så svårt att spekulera så här tidigt.

    SvaraRadera