Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 7 juli 2013

Helsingborg borta

Imorgon är det dags för en av årets svåraste bortamatcher i Allsvenskan när Blåvitt åker ner till Helsingborg för att slåss om serieledningen. 

Att Mattias Bjärsmyr slog upp sin skada igår är riktigt illa och en rejäl försvagning av laget. Nu får sannolikt Mikael Dyrestam och Hjalmar Jonsson bilda mittbackspar igen flankerade av Emil Salomonsson och Adam Johansson. Ja, jag tror det blir Adam istället för Logi Valgardsson då man säkert prioriterar de defensiva kvaliteerna. 

Även på de offensiva positionerna blir det samma uppställning som senast mot Mjällby. Bytesalternativen i andra halvlek består väl främst av Pontus Farnerud, Nordin Gerzic och Hannes Stiller men kanske får Logi ett inhopp som vänsterytter om man vill säkra bakåt? Eller så får kanske 17-årige anfallslöftet Gustav Engvall göra debut imorgon som inhoppare? Den här gången finns det ju tre juniorer med i matchtruppen istället för Bjärsmyr, Waehler och Vibe.

Helsingborg är verkligen en mardrömsmotståndare för Blåvitt och i det dubbelmöte som vi ska ha med dem nu i juli känns tre poäng som fullt godkänt, fyra poäng är bra och sex poäng skulle vara mästerligt.

Alvbåge
Salomonsson - Dyrestam - Jonsson - A. Johansson
Sobralense - Haglund - J. Johansson - Larsson
Söder - Hysén

2 kommentarer:

  1. Men Sobra har väl känningar, blir Farnerud från start...

    SvaraRadera
  2. Sobra är ju med i truppen, borde väl kunna spela då. Annars blir det nog Gerzic på högerkanten för jag tror inte Farnerud är redo för startelvan - bättre att ha honom som bytesalternativ sista 30.

    SvaraRadera