Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 24 juli 2013

Trencin borta

Förutsättningarna inför morgondagens bortamatch är ganska givna och nu gäller det för Blåvitt att revanschera sig för alla de missade lägena i den första matchen. Kan man bara göra mål så aktiverar man den där bortamålsfördelen som är så skön att ha med sig och så besvärlig att ha emot sig. Och även om morgondagens startelva känns ganska given med tanke på skadeläget i truppen så kan man ändå fundera lite kring två av positionerna.

Jag tror att Mikael Stahre väljer Adam Johansson som vänsterback p g a de defensiva kvalitéerna och den internationella rutinen. Samtidigt så förlorar man en hel del offensiv kraft eftersom Adam är extremt enfotad och inte får till vare sig naturliga löpningar eller inläggslägen på den kanten. Alla anfall på vänsterkanten tappar fart med Adam jämfört med om Logi Valgardsson hade spelat där. Men jag tror som sagt att defensiva kvalitéer och internationell rutin väger tyngre imorgon.

Pontus Farneruds krånglande höft skapar en svår beslutssituation för när han väl är på plan så är han ju en av våra absolut bästa spelare. Ska man spela med Pontus från start på vänsterkanten (istället för Sam Larsson) så länge som hans höft håller? Eller ska man använda honom som bytesalternativ i andra halvlek eller i förlängningen om det blir nödvändigt? Båda alternativen har sina för och nackdelar och dessutom bör man ha klart för sig att om man använder Pontus imorgon så är han sannolikt inte tillgänglig för spel på söndag mot Helsingborg. Det hade varit intressant att veta hur Mikael Stahre och det medicinska teamet resonerar här...

Så kom igen nu, Blåvitt och kämpa som fan imorgon! Hör jag ett hej hå, hej hå, mot Europa League vi gå nånstans i fjärran?

Alvbåge
Salomonsson - Dyrestam - Jonsson - A. Johansson
Vibe - J. Johansson - Haglund - Larsson
Söder - Hysén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar