Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 26 september 2013

Trötta ben ikväll

Blåvitt käkade upp Gefle på en halvtimme ikväll men tillät dem därefter att gnaga sig in i matchen under en timmes tid. Det kunde ha blivit riktigt nervöst om Gefle lyckats reducera till 2-3 på någon av sina chanser men Blåvitt höll undan och hakar på Malmö i guldjakten. Helsingborg och Mordor är nu en bit efter i tabellen.

Det märktes att det var många trötta ben ikväll för direkt efter 3-0 målet så slutade många av de blåvita spelarna att springa. Lasse Vibe såg t ex väldigt sliten ut idag men lyckades ändå göra två assist i matchen. Kanske borde Stahre ha gjort fler byten tidigare i matchen för att få upp energinivåerna men jag gissar att han inte ville förändra för mycket i sitt vinnande lag. Bäst på plan ikväll var Jakob Johansson som sprang outtröttligt på mittfältet och John Alvbåge som gjorde flera matchavgörande räddningar.

Adam Johansson och Kjetil Waehler hade en dispyt nere på plan om vem som var ansvarig för några dåliga passningar. Jag har väldigt svårt för spelare som sänker lagmoralen genom att slå ut med armarna och synligt visa sitt missnöje under pågående match så jag ska lösa dispyten åt herrarna: Ni har lika mycket träben båda två när det gäller att ta emot snabba bollar i pressade lägen så ge fan i att gnälla på varandra!

Kvällens test med Young Fellows på bortaläktaren föll mycket väl ut och det var en av de större klackarna som har huserat på bortaläktaren i år. Detta har potential att bli en årlig happening och till nästa år kan man planera eventet ännu längre i förväg och locka ännu fler unga änglar. Kanske kan man nästa år även rulla upp det där plåtjalusiet som avgränsar bortaläktaren?

1 kommentar:

  1. Mycket bra analys. Hoppas tändningen och orken är på topp på söndag!

    SvaraRadera