Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 17 oktober 2013

Skecka eller skada Blåvitt?

Det fanns en tid då man sa skecka Blåvitt när man pratade om landslaget. Nu för tiden verkar det mer handla om att skada Blåvitt i de sammanhangen. För ända sedan en feg förbundskapten för U21-landslaget bidrog till Robin Söders skada 2009 så får alla änglar en bister min när landslagsfotboll kommer på tal. Och nu är det dags igen när Tobias Hyséns allsvenska säsong i praktiken tog slut i en tämligen meningslös landskamp.

Att det finns en ökad risk för skador när kontinuiteten i träningen förändras finns dokumenterat i studier och landslagsuppehåll samt träning och spel med landslaget är sådana förändringar som kan påverka både de uttagna spelarna och de spelare som blir kvar på hemmaplan. Under 2013 så har landslagspel kostat Blåvitt tre startelvaspelare under delar av året i form av Ludwig Augustinsson, Kjetil Waehler och Tobias Hysén.

Nu gäller det att övriga spelare i laget tar ett större ansvar i de tre återstående matcherna när inte skyttekungen finns tillgänglig. För samtidigt som man fortfarande kan snegla upp mot Malmö så måste man även snegla neråt för att hålla Solna och Helsingborg bakom sig. Om Blåvitt vinner sina två hemmamatcher slutar man på en topp 3 plats som ger Europaspel nästa år - om Blåvitt vinner alla sina tre matcher slutar man som sämst tvåa.

Just nu lutar jag åt att anfallsparet på söndag bör vara Sam Larsson och Robin Söder med Vibe och Farnerud som yttrar och med Bojanic som en inhoppsjoker på flera möjliga offensiva positioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar