Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 7 november 2013

Alla har haft åsikter

Det senaste dygnet har i princip alla haft åsikter om ett svart damplagg i storlek 40. Och därmed har en fråga som inte var särskilt blåvit när den började igår i högsta grad blivit blåvit idag.
  • Jag var nog först ute igår eftermiddag men valde att främst fokusera på Rignäs osynliga ordförandeskap.
  • Den blåvita valberedningens ordförande Joakim Brinkenberg spekulerade igår kväll kring att Rignäs inte har stärkt sina aktier. Rätt eller fel så är det lite uppseendeväckande att han så öppet uttrycker så starka åsikter kring detta för som valberedningens ordförande borde han hålla sig objektiv och observerande och agera i det tysta. Lite oproffsigt faktiskt.
  • Vice ordförande i styrelsen, Conny Blessner, är inne på samma spår och använder ännu starkare ord. Han är naturligtvis friare att ha åsikter och kan med rätta bli upprörd då det här kan spilla över på hela styrelsens arbete. Frågan är dock om han borde hanterat denna fråga internt i styrelserummet istället för i media men det kan vara ett medvetet val att välja den senare lösningen. 
  • Statsvetaren Ulf Bjereld skriver ett intressant inlägg på Baraben kring frågan. Jag håller med honom om att Rignäs måste uttala sig mycket snart innan det blir försent att reparera skadan.
  • Storsponsorn Nils Wiberg är en naturlig anhalt för en journalist i behov av blåvita citat och även denna gång har han uttalat sig i media. För en gångs skull håller jag dock med honom kring att det här har fått lite orimliga proportioner.
  • Palle Stenberg, som lämnade styrelsen i våras, har skrivit ett känsloladdat brev kring detta till kommunstyrelsens ordförande.
  • Och till sist så var det säkert inte svårt att få Ralf Edström att yttra sig. Undrar om "expertkommentatorn" får betalt varje gång han säger nåt om Blåvitt?
Den ende som inte har sagt något är Bertil Rignäs själv och det är naturligtvis inte särskilt lyckat av honom att låta den här skogsbranden rasa utan att försöka släcka den. Är han beredd att kämpa för sitt ordförandeskap och rentvå sitt namn eller har han redan gett upp?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar