Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 5 november 2013

Göteborg är återtaget!

Nu när den allsvenska säsongen är slut kan vi konstatera att Blåvitt ökar sitt publiksnitt under 2013 till 11 589 åskådare. Det är en ökning av snittet med närmare 1 100 åskådare per match och sammanlagt så har 16 000 fler åskådare sett allsvensk fotboll i år på Gamla Ullevi. Det är även det bästa publiksnittet på fyra år.


Vi kan konstatera att Blåvitt har klarat sig mycket väl utan Gaisderbyt detta år och på egen hand lyckats dra över 16 000 åskådare i tre matcher mot Malmö, Elfsborg och AIK. Därutöver har man lyckats hålla uppe publiksiffrorna relativt väl i de flesta matcher förutom Syrianska (7 677) och Åtvidaberg (7 131). Och naturligtvis hade publiksiffrorna i de två sista matcherna mot Öster (9 107) och Norrköping (10 119) kunnat bli mycket högre om man varit kvar i guldracet då.

Nu när Gais, Öis och Häcken har kört i diket såväl sportsligt som publikmässigt så är IFK Göteborg stadens enda riktiga publiklag. Om man slår ihop deras publik till en härlig FC Gothiamix så kommer de tillsammans upp i ett publiksnitt på endast 10 047 åskådare. Målet som sattes upp av Blåvitt inför 2013 att återerövra Göteborg kan därmed anses vara uppfyllt.

Och Blåvitt har redan tagit initiativ till att fylla arenan ännu mer under 2014 genom att bl a sänka priserna i klacken. Att sluta tvåa eller trea i en serie brukar ju ha en positiv påverkan på publiksiffrorna då det väcker såväl hunger som revanschlust. Skakar bara Håkan Mild fram några högklassiga nyförvärv i vinter så kommer publiken att strömma till Gamla Ullevi under 2014!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar