Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 20 november 2013

Hur många spelare kan Blåvitt värva i vinter?

Mikael Stahre har nyligen sagt i en intervju att man siktar på att ha en trupp med 21-22 spelare nästa år. Och i samband med att jag la upp en permanent sida med spelartruppen här på bloggen (bildlänk finns en bit ner i högerkolumnen) så passade jag på att räkna lite.
  • Blåvitt har just nu 25 spelare i truppen med kontrakt.
  • Fem spelare har utgående kontrakt vid årsskiftet och två av dessa (Hannes Stiller och Pontus Farnerud) har redan signalerat sitt avsked och är borttagna ur min trupplista. För resterande tre (Erik Lund, Pär Ericsson och Mikael Dyrestam) finns inga definitiva besked ännu men det är ju ganska låga odds på att även dessa lämnar. 
  • Om ovanstående blir av så är man nere på 20 spelare. Detta ger i så fall ett utrymme att värva maximalt två nya spelare alternativt värva en ny spelare och flytta upp en junior. Jag hoppas utifrån förra veckans truppanalys att man allra först värvar en ny mittback och i andra hand löser en ny anfallare.
  • Om ytterligare någon spelare säljs eller lånas ut så skapar det både krav på och utrymme för ytterligare värvningar eller uppflyttningar av juniorer. Skulle Tobias Hysén säljas så måste man ju värva ersättare externt men skulle t ex Daniel Sobralense lämna så kanske man nöjer sig med att flytta upp en junior som Gustav Engvall? Jag funderar även lite på om kanske Jonathan Azulay, Hampus Zackrisson och David Gutierrez Arvidsson just nu värderas mot varandra där man försöker bestämma sig för vem som har störst potential att vara Blåvitts åttonde back nästa år.
  • En sista möjlighet är att man väntar ett tag med uppflyttning av en junior som Gustav Engvall men låter honom träna permanent med A-laget ändå. Han har ju redan ett elitkontrakt som löper till 2015 och jag tror att Blåvitt helst vill skriva seniorkontrakt med honom först när han fyller 18 år under senvåren 2014.
Det ska verkligen bli intressant att se vilka 21-22 spelare som Blåvitt kommer att ha i truppen när säsongen 2014 kör igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar