Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 3 november 2013

Norrköping hemma

Årets sista hemmamatch står för dörren och betydelsen av en seger kan inte underskattas. Vid seger säkrar man ju biljett till Europakvalet nästa år och detta kan få en avgörande påverkan på vinterns transferfönster och planeringen inför 2014. Visst vore det skönt att få avsluta det här året riktigt snyggt?

Idag blir det sista matchen med gänget för Hannes Stiller och han förtjänar en rejäl avtackning. Hannes har i alla lägen förmedlat en hög arbetsmoral, lojalitet mot laget och ett positivt humör och tjänar som en förebild för alla yngre spelare. Ett stort tack för dessa fyra och ett halvt år!

Idag är det nog även på sin plats att säga tack till ytterligare några spelare. För även om det inte har annonserats ut något så är det låga odds på att några av Erik Lund, Mikael Dyrestam, Pontus Farnerud, Logi Valgardsson, Nordin Gerzic, Daniel Sobralense och Jakob Johansson kan komma att lämna av lite olika skäl. Vi får väl se hur det blir.

Dagens sista tack kommer att riktas till IFK Göteborgs framtid för igår vann juniorerna SM-guld i U19 Allsvenskan. Jag skrev en matchrapport på Alltid Blåvitt och i halvtid i dagens match så kommer juniorspelarna att få sina välförtjänta hyllningar på Gamla Ullevi. Jag har ju följt U19-truppen under hela året och är riktigt imponerad över spelarnas utveckling. Det finns så mycket talang i detta lag och det ligger ett stort ansvar på IFK Göteborg att förvalta denna talang väl under de kommande åren.

Startelvan idag då? Svårt att säga om Tobias Hysén är redo för spel från start, jag tror snarare att man sparar honom för ett strategiskt inhopp vid behov. Om Mikael Dyrestam är fortsatt sjuk så hoppas jag att Logi Valgardsson får spela som vänsterback.

Alvbåge
Johansson - Bjärsmyr - Waehler - Valgardsson
Vibe - Bojanic - Haglund - Farnerud
Söder - Larsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar