Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 6 november 2013

Vad har Bertil gjort?

I dagens tidningar kan man läsa att IFK Göteborgs ordförande Bertil Rignäs figurerar i Uppdrags Gransknings kommande reportage kring vad Göteborgs kommuntoppar har låtit skattebetalarna stå för under resor till fastighetsmässan Mipim i Cannes. I Bertils fall ska det som granskas vara en dyr lunch med gåslever och sniglar för 3 000 kr och att han har redovisat ett kvitto för inköp av damkläder för ca 500 kr felaktigt. Inget av det som har framkommit hittills påverkar IFK Göteborg det minsta så jag avstår från att kommentera detta.

Rubriken i det här inlägget handlar istället mer om vad Bertil Rignäs har uträttat i sin roll som ordförande för IFK Göteborg under det här året. Han valdes ju, som alla säkert minns, in på ett ganska svagt mandat vid årsmötet i mars och har sedan dess hållit en mycket låg profil. De enda tillfällen då jag kan minnas att han har synts i sin officiella roll har varit vid några få utdelningar av blommor på innerplan inför match under våren/försommaren och när Blåvitt firade cupguldet på Kamratgården i slutet av maj. Är det någon som kan nämna några andra tillfällen?

Gentemot föreningens supportrar har han varit nästintill helt osynlig utan här är det främst styrelsemedlemmarna Cecilia Andersson och Lars-Rune Bohlin som frontar, syns och minglar. Jag tror t ex inte att Bertil dök upp i samband med premiärfesten på Trädgår´n inför matchen mot BP i våras och vid Blåvitts födelsedag den 4 oktober på Karlsrofältet var det vice ordförande Conny Blessner som höll födelsedagstalet. Nu kan det mycket väl finnas en tydlig arbetsfördelning i styrelsen där man har utsett vilka som ska arbeta mot föreningens supportrar men det är inte helt lyckat att föreningens ordförande känns så osynlig.

Naturligtvis blir jag lite nyfiken på vad Bertil Rignäs har gjort istället i rollen som ordförande och vilka frågor och arbetsuppgifter som han har prioriterat? Är det arbete med föreningens sponsorer, är det arbete med arenafrågan och clean court eller är det något annat angeläget? Det känns som att det borde ligga i hans intresse att här under hösten och vintern lyfta fram vad han och styrelsen har åstadkommit under det här året, i synnerhet om han har ambitioner kring ett omval.

Att valberedningen redan nu gör "reklam" för sitt arbete är föredömligt och en välkommen modernisering av detta viktiga arbete men det borde också vara en väckarklocka till en relativt osynlig ordförande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar