Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 29 december 2013

Glädje på White Hart Lane

Idag spreds det för första gången på länge lite glädje på White Hart Lane när Spurs tog sin största seger i Premier League den här säsongen och höll nollan för första gången sedan 3:e november.

Jag var ju lite rädd att ett defensivt disciplinerat Stoke skulle kunna manövrera ut Spurs idag men så blev det inte. Det kändes dock lite oroligt i början där Spurs trots spelövertag och målchanser aldrig fick in bollen samtidigt som Stoke skapade två nära-straff-situationer åt andra hållet. Och det krävdes en liljevit straff för att kunna bryta nollan i matchen och lägga grunden för segern.

Spurs kunde lite oväntat ställa upp med både Dembele och Lennon idag och de båda gjorde skillnad i matchen och stod även för var sitt mål. Även om det fortfarande finns en del tunga skador i truppen så ser det lite ljusare ut inför nästa svåra match på nyårsdagen borta mot Manchester United. Då får vi se om Sherwood klarar av att växla upp som manager och hitta en taktik som fungerar även mot bättre lag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar