Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 2 december 2013

Säsongen 2014 har väl börjat nu

Idag började säsongen 2014 för Blåvitts spelare som var tillbaka efter att ha haft semester under hela november. En del lag kör några veckors träning direkt efter säsongen och går på semester ungefär nu för resten av året. Blåvitt har valt att lägga semestern direkt efter säsongen för att rensa kropp och själ efter det gångna året.

December brukar ju vara en månad med mycket fys och uppbyggnadsträning och ganska lite bollspel. Den här veckan sparkar man t ex boll endast två gånger medan man lyfter skrot fem gånger och så kommer det nog att se ut fram till jul. Först efter helgerna är det fullt fokus på bollspelet igen.

Blåvitt avslutade den gångna säsongen med Erik Lund, Daniel Sobralense, Tobias Hysén och Ludwig Augustinsson på skadelistan och med Joel Allansson nyss utskriven ur sjukstugan.
  • När det gäller Erik så pratas det om ett förlängt kontrakt under perioden januari-mars för att slutföra rehab vilket är en snygg gest från Blåvitts sida.
  • Sobra trodde jag skulle snacka sig till en förlängd semester som vanligt men han verkar ha varit på plats på dagens träning.
  • Tobbes skada var ganska lindrig och han har rehabat liknande skador tidigare så det borde inte bli några problem där.
  • För både Ludde och Joel så blir den här fysperioden av stor betydelse för att bygga upp kropparna efter ett skadetyngt år. Båda två förtjänar verkligen ett skadefritt 2014 där de kan konkurrera om en plats i startelvan!
Själv har jag svårt att växla upp ännu inför kommande säsong utan hanterar nog december månad från soffan. Det som är mest intressant att bevaka vid den här tiden på året är eventuella transfers (in och ut) samt eventuella uppflyttade juniorer. Undrar förresten om Stahre & Mild kommer att bjuda in till ett nytt Luciasnack i år? Jag tyckte att förra årets möte var riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar