Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 2 februari 2014

Lokomotiv Plovdiv borta

Imorgon spelar Blåvitt säsongens andra träningsmatch mot Lokomotiv Plovdiv från Bulgarien, ett motstånd som inte säger mig nånting. Aftonbladet är nere i Spanien och bevakar träningslägret och enligt dem så kommer Blåvitt att ställa upp så här:

Alvbåge
A. Johansson - Bjärsmyr - Jonsson - Augustinsson
Bojanic - Gerzic - J. Johansson - Vibe
Engvall - Sobralense

Om denna startelva stämmer så kan man konstatera att Mikael Stahre utvärderar hela spelartruppen samtidigt som han letar efter lite kontinuitet och stabilitet när han låter några erfarna givna startelvaspelare vara kvar sedan förra matchen. Att t ex Mattias Bjärsmyr får spela även imorgon blir en bra test på om hans ledaregenskaper kan lyfta Hjalmar Jonsson till en högre nivå.

Riktigt roligt är det att se Ludwig Augustinsson tillbaka i startelvan igen och det ska bli intressant att se om han har bevarat kvalitén på sina inlägg och hörnor. I matchen mot Steaua var Emil Salomonsson & Lasse Vibe ett vasst radarpar på vänsterkanten och imorgon får vi se om Augustinsson & Vibe kan upprepa detta.

Nordin Gerzic och Darijan Bojanic blev inbytta senast och imorgon får de spela från start. För Gerzic blir det viktigt att bevisa att han kan erbjuda ett alternativ till det "givna" mittfältsparet Jakob Johansson & Philip Haglund om vi söker en annan matchbild i vissa matcher. Bojanic har imponerat på mig både på träningarna på Valhalla häromveckan och i sitt korta inhopp i torsdag så jag förväntar mig nya stordåd imorgon.

Anfallsparet Daniel Sobralense och Gustav Engvall är en på förhand otippad kombination men det viktigt att testa vad dessa spelare kan bidra med. Sobra kan bjuda på mycket fotbollsgodis emellanåt men har tyvärr för det mesta haft svårt att få samspelet att fungera med övriga spelare. Engvall är redan nu en allround anfallare även om han kan bli mer bestämd när han rör sig in i straffområdet utan boll. För honom kan det här mycket väl bli hans sista match som juniorspelare eftersom han förväntas skriva på ett seniorkontrakt med Blåvitt inom kort.

Om jag får önska mig några byten så hade jag gärna sett följande förändringar i andra halvlek imorgon för att få chans att utvärdera ytterligare några spelare och spelarkombinationer:
  • Adam Johansson ---> Emil Salomonsson
  • Hjalmar Jonsson ---> Hampus Zackrisson
  • Lasse Vibe ---> Sam Larsson
  • Jakob Johansson ---> Philip Haglund
  • Daniel Sobralense ---> Robin Söder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar