Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 1 april 2014

Hökögon eller duvskit?

Idag uttryckte sig klubbdirektör Martin Kurzwelly väldigt tydligt i media när han kallade vår intelligensreserv för fega kräk som gömmer sig bakom fotbollen. Ska man tro GP så går nu Blåvitt i bräschen och inför som första fotbollsklubb ett maskeringsförbud på sina hemmamatcher med start från nästa måndag. Man har även köpt in en ny mobil kamera med hög upplösning för att lättare kunna identifiera de som bråkar och tänder bengaler på föreningens matcher. Om detta stämmer så är det jävligt bra och inte en sekund för sent.

Men...vi har faktiskt varit i ett liknande läge för mindre än ett år sedan. Redan efter cupfinalen ifjol så var det ett högt tonläge på vår klubbdirektör när han ville stänga av problemsupportrar längre tid än maxstraffet som är tre år. Och vi vet ju alla att allt detta snack rann ut i sanden och att det snarare var duvorna som regerade på Kamratgården under hösten så till den milda grad att såväl säkerhetschef och många av ordningsvakterna har slutat sedan dess. 2013 var förövrigt ett av de värsta åren när det gäller böter, ordningsstörningar och skadegörelse med 656 000 kr i kostnader och minst sju personskador och 2014 har ju inte börjat bättre.

Jag välkomnar Martin Kurzwellys tuffa uttalanden idag men vill att föreningen även har modet och uthålligheten att följa upp det med konkreta åtgärder denna gång. Om IFK Göteborg genomför det som krävs så är jag säker på att man får alla goda krafter på läktarna med sig men man får inte backa halvvägs och man får absolut inte låta det rinna ut i sanden! För det här handlar inte längre om att bara visa färg utan om att bekänna färg permanent!

1 kommentar:

  1. Väl författat. Jag har pressat gode Henrik Leman vid ett par tillfällen att följa upp fallet med den kastade stolen från förra årets drabbning på Friends Arena. Men jag har inte hört något sedan dess. Det ger inga korrekta signaler när det bara hotas tomt om långa straff... Nåväl, hoppas på en förbättring denna gången. Snart måste vi själva rycka in, men då kommer det nog tyvärr kosta en tandrad eller två. Tror inte kräken är så sugna på att samtala om det när man ryckt rånarluvan av knoppen deras. (Jake, kontakta mig på ahlberg416@gmail.com - det gäller roligare saker!)

    SvaraRadera