Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 28 maj 2014

Framtidsvärvning

Tottenham har bekräftat att Mauricio Pochettino nu är lagets nye tränare för de kommande fem åren och det är på många sätt en djärv och optimistisk framtidsvärvning.

Tottenham valde i slutändan mellan honom och Frank de Boer i Ajax som ju är mer meriterad och har vunnit flera ligatitlar. Pochettino har än så länge inte vunnit nånting som tränare så det måste ha varit andra egenskaper som avgjorde till hans fördel. Att han har lyckats bra med Southhampton det senaste året är klart men han kommer behöva mer skicklighet än så för att lyckas väl även med Spurs där kraven är oändligt mycket högre.

På många sätt påminner värvningen av Pochettino om när man värvade AVB häromåret - en yngre utvecklingsbar tränare i början av sin karriär som man hoppas ska ta Spurs till en högre sportslig nivå. Och det hedrar klubbens ordförande Daniel Levy att han ständigt siktar mot framtiden, även om han emellanåt är onödigt snål och kortsiktig i nuet...

Fem år är som sagt kontraktet på men vi får väl se hur länge Daniel Levys tålamod varar den här gången. Intressant blir även att se om Pochettino får en transferbudget att shoppa för eller om han huvudsakligen förväntas arbeta med nuvarande trupp, där ju Spurs har investerat stort det senaste året. Några förändringar lär det säkert bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar