Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 17 maj 2014

Soppatorsk

Redan i förra hemmamatchen mot Malmö så hade U19-laget lite problem med att få spelet att flyta men då trillade ändå målen in och man vann den matchen med 4-1. Idag tappade man en 1-0 ledning till 1-2 mot Mjällby och ännu en gång gick spelet i baklås med svagt passningsspel och alldeles för många bortslagna chansbollar.

Det känns som att laget har drabbats lite av kreativ soppatorsk de senaste veckorna och förlitar sig mycket på att några få spelare ska göra starka individuella prestationer. Dessutom ser några av spelarna, som har matchats hårt i inledningen av U19 Allsvenskan, lite slitna ut och presterar inte lika bra som jag har vant mig vid.

Säsongen är fortfarande ung och det finns ingen anledning att hänga upp sig på en enskild match. U19´s roll är ju inte "bara" att vinna matcher utan mer angeläget är att utbilda spelare för en potentiell framtid i A-laget. Här kan man se att några av spelarna, t ex Karl Bohm och Billy Nordström, just nu spelar regelbundet även i U21-laget och jag tycker att de växer med uppgiften när de är med där.

3 poäng: Peter Cavar höll laget kvar i matchen med många fina räddningar.
2 poäng: Billy Nordström är trygg med bollen både i offensiva och defensiva lägen på vänsterkanten.
1 poäng: Viktor Edvardsen fortsätter att prickskjuta in sina mål.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

2 kommentarer:

  1. Dags för dig att lära dig stava ett nytt namn. Victor Edvardsen med C.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det får bli årets utmaning.

      Radera