Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 21 maj 2014

Varken vinst eller förlust

Blåvitt förlorar sällan matcher numera men baksidan av det myntet är dessvärre att man inte heller vinner matcher tillräckligt ofta. Den 4-5-1 som spelas nu har kanske sina ljusa stunder men alltför ofta så utvecklas den till ett segt skyttegravskrig. Och med alla dessa oavgjorda matcher så tappar Blåvitt mer och mer mark i tabellen.

I dagens match så såg jag en stark defensiv och en periodvis bra rörlighet och modiga passningar framåt i plan. Men allt fördunklas av tandlöshet och tamhet i de avslutande lägena. Med endast en anfallare på plan så är man beroende av att han kan skapa avslut och sätta sina målchanser och det är få anfallare som har den spetskvalitén. Tobias Hysén hade de egenskaperna medan Robin Söder är en anfallare som fungerar bättre med en kollega bredvid sig.

Blåvitt måste spetsa till sitt anfallsspel ordentligt och jag hade helst sett att man gick tillbaka till en 4-4-2 uppställning. Om man nu fortsätter med den här 4-5-1 uppställningen så bör helst Lasse Vibe spela från start som anfallare.

3 poäng: Joel Allansson bjöd på snabba fötter och precisa passningar.
2 poäng: Jakob Johansson har en bra utgångsposition strax utanför motståndarnas straffområde.
1 poäng: Emil Salomonsson skapar återigen farliga målchanser från högerkanten.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

2 kommentarer:

  1. Är verkligen Vibe tillräckligt stark i bollmottagningarna för att kunna spela ensam anfallare? Jag tycker inte det. Däremot är han ju given på en kanterna med sin fart och sitt spel utan boll. Jag tycker Söder gör det okej som ensam anfallare men hans avslut är ju tyvärr fruktansvärt tama. Förstår inte varför Mané inte ens får hoppa in.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inte helt säker på att en ensam forwards främsta egenskaper ska vara att ta emot boll. Viktigare egenskaper är nog att löpa i djupled och framför allt komma till avslut och där är Vibe vassare just nu.

      Radera