Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 3 juni 2014

Ännu ett kryss

Vårsäsongen är nu äntligen över och den slutar dessvärre med ännu ett kryss i en jämn match där Häcken hade mer av spelet men där Blåvitt hade de bästa målchanserna. Och även om Blåvitt tryckte på lite mot slutet så saknades som vanligt effektiviteten framför mål.

Just nu känns det mesta ganska dystert inför resten av säsongen. Blåvitt har redan spelat bort sig själva från guldstriden och att man ska kunna kryssa sig hela vägen igenom ett Europakval känns inte så troligt. Dessutom var det här sannolikt den sista matchen för någon eller några av våra bästa spelare under våren då det är nu som de utländska ligorna kommer shoppa loss. Vem eller vilka av Jakob Johansson, Sam Larsson och Ludwig Augustinsson kommer att lämna innan den allsvenska återstarten i juli?

Samtidigt så har man den kommande månaden en chans att reparera en del av det som inte fungerat, nämligen målskyttet. Det måste ju vara hög prioritet på att värva en ny anfallare och det ska bli intressant att se vad sportchefen Mats Gren kan åstadkomma under sitt första "egna" transferfönster. Helst av allt vill jag se en stor och stark targetspelare som kan ta emot och hålla bollar i motståndarnas straffområde samt vara en måltavla för inläggsspelet.

3 poäng: Malick Mané utmanade bra och skickade in många vassa bollar i straffområdet.
2 poäng: Mattias Bjärsmyr låg tätt i rygg på motståndarnas anfallare.
1 poäng: Sam Larsson skapar alltid oreda i motståndarnas högerförsvar.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar